Ajankohtaista

To 10.01.2019
Aiolis ja Louhi yhteiskonsertissa
» lue lisää

To 10.01.2019
Aioliksen kevätkauden harjoitukset alkavat
» lue lisää

Ma 12.11.2018
Kaksikymppiset juhlittu!
» lue lisää

banneri mustavalkoinen

Kuoron johto

Naiskuoro Aioliksen taiteellisena johtajana aloitti syyskuussa 2016 Jaime Belmonte Caparrós. Espanjalainen Jaime opiskelee kuoron- ja orkesterinjohtoa sekä sävellystä Sibelius-Akatemiassa.

Ennen Suomeen tuloaan hän on kotimaassaan opiskellut pianon sekä urkujen soittoa, sävellystä, musiikinteoriaa sekä orkesterin- ja kuoronjohtoa Murcian konservatoriossa sekä toiminut alansa opetustehtävissä. Hänen sävellyksiään ja sovituksiaan on esitetty Suomessa, Espanjassa, Perussa, Belgiassa, Kolumbiassa, Panamassa ja Argentiinassa. Kuoroja Jaime on johtanut sekä Espanjassa että Suomessa, ja toimii tällä hetkellä myös Järvenpään Kamarikuoron taiteellisena johtajana.

 

Naiskuoro Aioliksen varajohtajana toimii pitkäaikainen laulajamme ja varajohtajamme Taina Mättö. Tainalla on yhteisiä vuosia kanssamme lähes yhtä monta kuin Aioliksella laulutaivalta!

Taina on usein nähty Aioliksen konserteissa "rytmisoitinkioskin" hoitajana laulamisen ohella. Varajohtajana hän on tuonut kuoroon liikettä ja rytmiä harjoittelun tueksi ja myös esitysten lisäväriksi. Tainan ajatus kuorolaulamisesta kiteytyy kokonaisvaltaiseen musiikin kokemiseen, yhdessä oppimiseen ja yhteiseen kokemukseen laulamisesta, hengittämisestä, liikkeestä ja tunteesta. Päivätyönsä Taina tekee varhais-erityisopetuksen parissa, ja musiikki on siinäkin mukana tärkeänä elementtinä.

Taina on opiskellut kuoronjohtoa Kari Turusen, Ilmo Riihimäen sekä Rita Varosen johdolla. Taina laulaa myös Suomen Naiskuoroliiton liittokuoro Louhen riveissä.